top of page
  • Kirjoittajan kuvaSami-Petteri

Podcast: Terveydellä, Saara – Hetki miesten ulkonäköpaineille

Miesten ulkonäköpaineet ovat aihe, joka herättää kiinnostusta valtavasti ja siitä puhutaan niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa yhtä enenevässä määrin. Edelleenkin kuitenkin elämme ajassa, jossa miesten kokemia ulkonäköpaineita väheksytään tai niitä ei tunnisteta. "Minulla ei ole mitään ulkonäköpaineita" on Facebookin miesten ryhmissä tuttu kommentti, kun aiheesta keskustellaan. Osin taustalla on ehkä perinteiseen miehisyyteen liittyvä ajatus siitä, että ulkonäön ajattelua ei mielletä sosiaalisesti hyväksyttävänä, vaan se nähdään feminiinisenä ja epämaskuliinisena. Toisaalta asiaan voi vaikuttaa myöskin tiedon puute siitä mitä tarkoitetaan, kun puhutaan ulkonäköpaineista. Näistä syistä aiheesta on tärkeää puhua, ja onneksi puhutaankin.


Sain Saaralta kutsun tulla vieraaksi hänen Terveydellä, Saara -podcastin toiselle kaudelle, jonka ensimmäinen jakso on nyt julkaistu Spotifyssa. Keskustelun aiheena olivat miesten kokemat ulkonäköpaineet. Keskustelimme mm.

  • Millaisia miesten ulkonäköpaineet ovat? Miksi niistä puhutaan vähemmän?

  • Miten meistä jokainen sukupuolesta riippumatta voisi suhtautua omaan ulkonäköönsä kiitollisuuden kautta?

  • Miten omaa kokemusta ulkonäköpaineista voi helpottaa?

Jakso sopii kaikille sukupuolesta riippumatta, sillä siitä tuli hauska, kaunis ja koskettava jakso. Saaran kanssa oli helppoa keskustella ja juttua olisi riittänyt vielä useammaksi toviksi.


Jakson voi kuunnella alta tai Spotifysta.


Terkuin, Sami-Petteri
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
The adventure begins_edited.jpg

Tilaa uutiskirje

Saat ensimmäisenä tiedän uusista mielenkiintoisista artikkeleista ja tapahtumista.

Thanks for submitting!

bottom of page