Minun tarina – Kehosuhde

Follow my blog with Bloglovin

Tarina minun kehosuhteesta ja sen kehityksestä

Minun omat haasteeni kehosuhteessa liittyyvät vahvasti vatsan, rinnan ja selän alueelle. Nuoruudessa minulle oli painon vuoksi vaikeaa ja häpeällistä riisua paita pois julkisella paikalla tai pukuhuoneessa. Häpesin pullottavaa vatsaani, miestissejä sekä selän ja rinnan alueella olevaa aknea, jonka jäljiltä minulla on edelleenkin runsaasti arpia. Luonnollisesti pelkäsin joutuvani näiden vuoksi silmätikuksi ja kiusatuksi. 

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen oppinut hyväksymään ja rakastamaan kehoani. Rakastaa on aika iso sana… mieluumminkin olen nykyisin myötätuntoisempi ja hyväksyvämpi itseäni kohtaan. Siinä missä nuoruudessa häpesin ylävartalon muotoja ja aknea, nyt minulla on rohkeutta ottaa paita pois julkisella paikalla (esim. uimarannalla) ja kävellä peittelemättä itseäni ihmisjoukon läpi. Tätä hyväksymisprosessia on auttanut erityisesti se, kun uskaltauduin sosiaalisessa mediassa (Instagramissa) julkaisemaan kuvan itsestäni ilman paitaa ja annoin itselleni luvan nauttia siitä, että voin hassutella kehoni avulla. Sain itselleni voimaa muilta ihmisiltä positiivisten ja kannustavien kommenttien kautta. Kaiken bonuksena sain inspiroivia viestejä siitä, kuinka olin auttanut muita näkemään oman kehonsa arvokkaana. 

Matkaa on vielä jäljellä, mutta vuosi vuodelta olen oppinut arvostamaan omaa kehoani sellaisena kuin se on. Avainasemassa tämän oppimisessa on ollut rohkeus sanoa itselle ääneen: minä olen arvokas ja riittävä juuri tällaisena kuin olen, tässä kehossa sellaisenaan kuin se on. 

*

Millainen on sinun suhde kehoosi? Haluatko kenties jakaa oman tarinasi muille ihmisille. Voit lähettää tarinasi kehosuhteesta minulle sähköpostitse samipetteri.asikainen@gmail.com ja jaan sen blogissani nimettömänä ”lukijan tarina” osiossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.