About me

Sami-Petteri

Sami-Petteri Asikainen

Olen 31-vuotias mies, poika, avopuoliso, veli, psykiatrinen sairaanhoitaja ja psyykkinen valmentaja. Elämä on tuonut monenlaisia rooleja mukanaan. Elämässäni ja urallani olen kokeillut rohkeasti uusia asioita etsien samalla itseäni ja suuntaani. Olen vaihtanut urani aikana lukuisia kertoja alaa ja ammattia – usein itsekin yllättyen siitä, kuinka mukautuvainen olen ollut uusiin haasteisiin ja tilanteisiin. Psyykkisen valmentajan ja psykiatrisen sairaanhoitajan ammateista olen löytänyt itselleni suunnan, joka inspiroi ja innoittaa jatkuvasti kehittämään omia taitoja.

Asun Pohjois-Karjalassa, tarkemmin Joensuussa, yhdessä avopuolison ja meidän 4-vuotiaan dalmatialaispojan, Børjen kanssa. Elämässäni ja urallani haluan kannustaa muitakin tunnistamaan oman potentiaalinsa ja tekemään työtä itsensä, hyvinvointinsa ja tavoitteidensa eteen – parhaimmillaan jopa tavoittelemaan unelmaansa. Psyykkisen valmentajan työssä olen siinä onnellisessa asemassa, että saan tehdä juuri sitä työkseni.

Ajatteluni ja työskentelytapani perustuu positiivisen psykologiaan ja elinikäiseen oppimiseen. Toimintani pohjautuu osittain omaan kokemukseen ja näkemykseen, mutta ennen kaikkea luotettavaan ja tutkittuun tietoon. Valmentajana haluan olla aito, välitön ja ennen kaikkea läsnä toisen ihmisen edessä.

Psyykkisenä valmentajana olen erikoistunut kehosuhde asioihin, miehisyyden moninaisuuteen ja itsetuntemuksen sekä itsevarmuuden vahvistamiseen. Olen myöskin mielenterveysvaikuttaja sosiaalisen median puolella, jossa käsittelen edellä mainitsemiani teemoja.

Mediajulkaisut

Marraskuussa 2021 Pohjois-Karjalan Sairaanhoitajat ry valitsi minut Pohjois-Karjalan vuoden sairaanhoitajaksi, josta uutisoivat Siun sote, Sanomalehti Karjalainen (maksumuurin takana) ja Karjalan Heili.

Marraskuussa 2021 toimittaja Anna Hopi haastatteli minua Iltalehteen: Mies ja tissit – Sami-Petteri ui lapsena paita päällä. Syy siihen olivat miestissit, joita hän häpesi niin paljon, että eristäytyi muista. Nyt hän poseeraa kuvissa pokkana ilman paitaa ja kertoo, miten pääsi ongelmastaan eroon. – verkkojulkaisu vain tilaajille.

Marraskuussa 2021 minua haastateltiin Luotsi Joensuun blogiin: Työllistymistarina: sotea ja somea

Syyskuussa 2021 olin ehdolla Syömishäiriöliiton vuoden 2021 SYLI-kummiksi. Yleisöäänestyksen voittaja ja SYLI-kummiuden ansaitusti sai Sita Salminen.

Syyskuussa 2021 toimittaja Vesa Turunen haastatteli minua Tehy-lehteen: Psykiatrinen sairaanhoitaja tahtoo ravistella mieskuvaa – somessa hän jäljittelee Lady Gagaa ja Tarja Halosta

Lokakuussa 2021 toimittaja Sirpa Pääkkönen haastatteli minua Kotiliesi.fi -verkkolehteen: Keskenmeno on miehelle yhtä syvä suru kuin naiselle: isältäkin voi kysyä, miten tämä jaksaa.

Toukokuussa 2021 olin mukana Yle Mix -uutisia lapsille ohjelmassa: OLENKO RUMA?! – Miksi oma KEHO AHDISTAA? – Jakso katsottavissa Yle Areenassa.

Maaliskuussa 2021 toimittaja Saija Kauhanen haastatteli minua Sanomalehti Karjalaiseen ulkonäköpaineista ja kaksoiskuvista: Joensuulainen sairaanhoitaja, 30, häiriköi tietoisesti somen sliipattua kuvavirtaa: Arvet, maha ja miestissit saavat näkyä, koska ”kenenkään ei tarvitse peitellä omaa itseään” – verkkojulkaisu vain tilaajille.

Mtvuutiset.fi julkaisi helmikuussa 2021 minun ja somevaikuttajien Joonas Pesosen ja Tuomo Kasasen Facebookin Miestenhuoneella tekemän ”peniskyselyn” tuloksia: Miestenhuoneen suuri peniskysely paljasti, millaiset asiat aiheuttavat epävarmuutta: ”Miehet luulevat edelleen, että naiset odottavat jonkinlaista pornostaran penistä”. Samaisen kyselyn tuloksia julkaistiin myöskin Iltalehden ja Ilta-Sanomien sivuilla.

Olin mukana 2020 uudenvuodenaaton YLE:n Itä-Suomen alueuutisissa ja Vuosi vaihtuu -ohjelmassa.

Kesäkuussa 2020 Meri Remes haastatteli minua YLE Uutisten julkaisuun ulkonäköpaineista: Sami-Petteri Asikainen pilailee julkkisnaisten selfieillä, koska kaipaa puhetta myös mieskehoista – näin voit purkaa somen ulkonäköpaineita

Kaupallinen yhteistyö – 27.6.2018 julkaistu artikkeli op.median sivulla: Haluatko voida paremmin? – Toteuta hyvinvoivan mielen kartta ja poimi viisi vinkkiä hyvään elämään