VÄSYNEELLE KIIVIÄ JA OHRANORASTA SMOOTHIEEN

* Yhteistyö CocoVi

Toinen viikko harjoittelua alkaa olla puolessa välin. Olen niin väsynyt… “Äkillinen” päivärytmin muutos tuntuu niin kehon kuin mielenkin vireessä. Olen yrittänyt parantaa vireyttä kävelemällä aamuisin sairaalalle ja panostamalla ruokavalioon. Matkaa sairaalalle on noin 3,5 km. Pakkasessa kävellen herää takuulla. Käyn myös nukkumaan jo pian yhdeksän jälkeen, että saan tarpeeksi pitkät yöunet. Ruokavaliossa tein pieniä muutoksia. Vaihdoin maidon laktoosittomaan, vaikken juokaan maitoa oikeastaan muuten kuin kahvissa. Lisäsin myös kasviksien, hedelmien ja marjojen määrää.

UNOHDUKSISSA OLLUT HEDELMÄ

Löysin vihanneshyllyltä pitkäksi aikaa unohtamani kiivin, josta on tullut tämän hetken suosikkini. Kiivi on erinomainen C-vitamiinin lähde ja erittäin hyvä lisä smoothieen. Kiivin kaveriksi sopii loistavasti banaani. Se tekee mausta pahmeämmän. Esittelen teille nyt smoothien, jonka olen ottanut harjoittelupäivien vakioaamiaiseksi.

Sami-Petteri Asikainen cocovi smoothie
Sami-Petteri Asikainen soijasmoothie

NICE GREEN SMOOTHIE

Sekoita chia-siemenet ja soijajogurtti keskenään. Sekoita hyvin, jottei pinnalle jää chia-siemeniä. Anna turvota ainakin 15 min. Sekoita välillä välttyäksesi paakuilta.

Kuori banaani ja kiivi. Lisää tehosekoittimeen chia-soijajogurtti ja muut raaka-aineet. Sekoita tasaiseksi. Nauti viileänä.

Sami-Petteri Asikainen cocovi smoothie

Olen ottanut aktiiviseen käyttöön monia CocoVi:n tuotteita. Ehdottomat suosikkini ovat Mehiläisten siitepöly, Super 5 -marjat ja siemenet ja Goji-jauhe. Nämä tekevät pehmeästä ja vaniljaisesta jogurtista täydellisen makeanhimon tyydyttäjän. Smoothieissa käytän paljon ohranorasta, hamppuprotetiinia ja mehiläisten siitepölyä. Ohranoras on tummanvihreää ja antaa tujakan maun smoothieen. Se sisältää runsaasti ravintokuitua, proteiinia ja mineraaleja. Hamppuproteiini sisältää proteiinin lisäksi myös runsaasti magnesiumia, rautaa, kaliumia ja sinkkiä sekä monityydyttymättömiä rasvahappoja omega-6 ja omega-3. Mehiläisten siitepöly sisältää B1-, B2-, C-vitamiineja, kalsiumia ja rautaa. Siitepöly sisältää myös proteiinia ja ravintokuitua.

On hyvä muistaa, että vaikka nämä lisäravinteet ovat täynnä “supervoimaa”, ne eivät korvaa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Kaikki tuotteet sisältävät runsaasti erilaisia ravintoaineita, mutta niiden käyttömäärät ovat varsin pieniä.

Oletko sinä kokeillut CocoVi:n tuotteita? Mikä on sinun suosikkituotteesi?

 

Terkuin, Sami-Petteri

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.