Unohda filtteri ja tuo kaikki sävysi esille

Sami-Petteri Asikainen

Helsinki Pride sai Instagramin ja Facebookin tulvimaan värikkäitä kuvia kauniista ja persoonallisista ihmisistä. Silmät pyöreänä ihastelin ihmisten rohkeutta olla ja elää juuri sellaisina kuin he ovat. Ei voi muuta kuin vain ihastella! Mietin usein, että olisipa minullakin rohkeutta, tai oikeastaan taitoa kokeilla Drag-tyyliä. Näyttäviä meikkauksia ja asuja. Wau!

Elän melko näkymättömästi. En pukeudu erottuviin ja räiskyviin vaatteisiin. Minun ehkäpä “räiskyvin” vaate taitaakin olla kuvissa oleva keltainen kauluspaita. Jos minulla on se päällä ihmisten ilmoilla, tunnen itseni todella räiskyväksi – ehkä liikaakin huomiota herättäväksi. Kaikesta huolimatta minulla on myös pieni salaisuus, tai oikeastaan pahe. Rakastan ottaa kuvia, joissa tyylini on jotakin aivan erilaista. Hieman teatraalinen tyyli on vain jotenkin niin kiehtovaa.

Haluaisin oppia pukeutumaan huomattavasti persoonallisemmin. Usein minut näkee ulkona liikkeellä urheiluvaatteissa ja harvoissa tapauksissa myös farkuissa. Pukeudun melko hillittyihin väreihin. Nuorena pidin paljon kaulakorujen, sormusten ja korviksien käytöstä, mutta nykyään ne eivät enää automaattisesti kuulu vaatetukseeni.

Sami-Petteri AsikainenSami-Petteri Asikainen

B.J. – Bluebird

Halusin kokeilla tehdä omaa Drag-hahmoa. Päätin yhdistää suosikkihiustyylini ja lempivärini yhteen. Siitä muodostuikin tämä hyvin sinivoittoinen meikki ja afroperuukki*. Minulta ei valitettavasti löytynyt mitään naisellista paitaa. Päätin yhdistää tyyiin keltaisen kauluspaidan, joka olikin mielestäni erittäin osuva valinta.

Kun kuvat oli otettu ja pesin meikkiä pois, aloin pohtia tälle Drag-hahmolle nimeä. Joskus nuorena pukeuduin naamiaisiin naiseksi ja silloin ystävät ristivät hahmon Saimiksi. Sitä nimeä en voi tälle hahmolle antaa. Lopulta päädyin nimeen Bertha Johansson a.k.a Bluebird. Toivottavasti sen nimistä naista ei oikeasti ole. En ainakaan tarkoituksella yritä matkia ketään tällä hahmolla. Tämä look on täysin minun oman mielikuvitukseni tuotetta. Haha…Mitä pidätte B.J. a.k.a Bluebirdstä?

Sami-Petteri Asikainen

Julkaisin yllä olevan kuvan mustavalkoisena Pride-viikon kunniaksi Instagramissa “En halua olla erilainen, haluan olla omalaatuinen. Haluan olla 100% minä. Maalaa sinäkin kasvoillesi sotamaali ja lähde taistelemaan tasa-arvoisen yhteiskunnan puolesta” -kuvatekstin kera. Olen aina himoinnut, että saan maalata kasvoilleni valkoisen viikinkityylisen sotamaalauksen. Vihdoinkin sain toteuttaa myös senkin. JES! – Näin pienistä asioista tulen niin onnelliseksi. Kasvomaalaus on tehty Vegaoolta saamaallani valkoisella UV keho- ja kasvomaalilla*. Joskus olen jotakin tämän tyylistä yrittänyt tehdä valkoisen tekoturkin avulla, mutta tämä on sata kertaa parempi keino luoda uskottava hahmo.

Minulla on vielä yksi luontoaiheinen tyyli, jonka haluan luoda vihreiden tekoripsien* ja kasvoliiman* avulla. Jos haluatte nähdä sen, suosittelen lisäämään minut seurantaan Instagramissa. Huomasitteko muuten, että julkaisin neljännen podcast-jakson? Aiheena tällä kertaa on itsensä rakastaminen ja ihmisarvo. Suosittelen kuuntelemaan jakson ajatuksella. Mielelläni myös kuulisin teidän ajatuksia aiheesta. Uusimpaan jaksoon pääset tästä.

 

Terkuin, Sami-Petteri


 Yhteistyössä Vegaoo.fi

Yhteistyössä saadut tuotteet merkitty *-merkillä.

Kuvat: Pasi Karjalainen

Follow:

1 Comment

  1. Maiju 4.7.2018 / 08:03

    Hyvältä näyttää. Lisää vaan 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.