Timjaminen teeleipä – Miksi tyytyä vähempään kuin parhaaseen?

Timjaminen teeleipä – Miksi tyytyä vähempään kuin parhaaseen?

Aloitetaan siitä, että minä en osaa leipoa, vaikka ammattikokki olenkin! Hyvä uutinen on, että timjaminen teeleipä on niin helppo, että jopa minäkin osaan tehdä sen.

Ystäväni tarjoili minulle joskus teeleipää, joka oli maustamaton. Se oli aivan tavallinen. Koska haluan aina varioida omia kokkailujani, päätin kokeilla tuunata ohjetta. Mietin hetken mikä voisi sopia teeleipään. Pienen pohdiskelun jälkeen päätin kokeilla timjamia, joka olikin menestys. Olen kokeillut näitä myös valkosipulista, joka oli todella herkullista. Vaihdat vain timjamin valkosipuliin ja volá! Tai sitten yhdistä molemmat. 😉

2017-10-13 07.39.01 1

Timjamiset teeleivät

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl timjamia (itse käytän tuoretta timjamia, joten kannattaa arvioida määrä silmämääräisesti.
  • 1 dl juustoraastetta
  • 0,5 dl öljyä
  • 2 dl vettä tai maitoa

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää seokseen nopeasti sekoittaen öljy ja neste. Jaa taikina kahdeksi keoksi leivinpaperille uunipellin päälle. Taputtele ne jauhotetuin käsin pyöreiksi, ohuiksi levyiksi. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä!

2017-10-13 07.44.09 3

Teeleivät sopivat erinomaisesti illanviettoon suolaiseksi herkuksi tai iltapalaksi. HUOM! Muodon ei tarvitse olla pyöreä. Teeleipä on ehdottomasti paras, kun sen halkaisee ja täyttää salaatinlehdillä, juustolla, tomaatilla ja kurkulla! NAM! Nyt tuli kauhee nälkä!! Pakko sanoa heippa ja lähteä syömään! HEI HEI!! 😉

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.