Hurraa! Tänä vuonna juhlistamme 100-vuotiasta Suomea. Tämän kunniaksi kehittelin uuden reseptin pasta finlandaise. Suomalaistettu versio italialaisesta pasta bolognesesta. Valmistuksessa hyödynsin mahdollisimman paljon kotimaisia/paikallisia tuotteita, kuten Alavuden Öljypuristamon punajuuripestoa ja Karelina hunajaa.
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Pasta Finlandaise
- 400g jauhelihaa
- 155g punajuuripestoa
- 1-2 kpl valkosipulinkynsi
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl tomaatti
- 1 tl Karelina hunajaa
- n. 1 dl tuoretta timjamia
- n. 1 dl tuoretta basilikaa
- 2 dl kermaa
- 1-2 dl vettä
- 1 kpl Creme Bonjour – Cuisine Crème Fraiche valkosipuli ja yrtit
- ripaus suolaa, pippuria ja valkopippuria
Kastikkeen voi valmistaa kasarissa tai kattilassa. Itse valmistin kasarissa, koska se on käytännöllisin. Ruskista jauheliha kuumalla paistinpannulla. Lisää sekaan pilkottu sipuli ja valkosipuli. Anna sipuleiden freesaantua hetki ja lisää joukkoon pilkottu tomaatti, hienonnettu timjami ja basilika.
Tässä vaiheessa voit lisätä Creme Bonjourin, veden ja punajuuripeston. Anna kiehahtaa hetki. Lisää sekaan vielä kerma, hunaja ja muut mausteet. Anna kastikkeen poreilla hetken aikaa kannen alla miedolla lämmöllä. Tarjoile spagetin kera.
Punajuuripesto-ohje
- 3 kpl punajuuria
- 1 dl emmentaljuustoraastetta
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 1-1,5 dl Alavuden Öljynpuristamon kylmäpuristettua BASILIKA Rypsiöljyä
- Suolaa ja rouhittua mustapippuria
Kuori ja keitä punajuuret kypsiksi. Pilko juurekset pieniksi paloiksi veitsellä. Sen jälkeen laita punajuuret ja kuiva-ainekset korkeareunaiseen astiaan.
Käytä soseutukseen sauvasekoitinta tai tehosekoitinta. Lisää öljyä niin, että massa on sopivan paksuinen. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Punajuuripesto (ve)
- 155g (376 kcal / 100g)
- Valmistaja: Alavuden öljypuristamo
- Alkuperämaa: Suomi
Punajuuripesto-ohje on kopioitu Alavuden Öljypuristamon verkkosivulta.
Vau mikä ylistys Suomelle ja meidän pestolle! Nam!
Kiitos paljon! Punajuuripesto on kyl ihan parasta <3