Oletko koskaan miettinyt mitä sanoisi rakkaus? – Kuuntele ensimmäinen podcasti: Mitä sanoisi rakkaus?

Mitä sanoisi rakkaus soundcloud banneri

Tätä päivää olen odottanut ja jännittänyt sen jälkeen, kun päätin aloittavani podcastien tekemisen. Kokonaisuudessaan tämä projekti on kestänyt, harkinta-aika mukaan lukien, viikkoja ja jopa kuukausia. Ensimmäiseksi piti miettiä, millainen idea ja aihealue podcastilla olisi? Millaisia asioita siellä olisin valmis jakamaan?

Päädyin lopulta itselleni hyvin mielenkiintoiseen aiheeseen, eli mielenterveyteen ja henkisen hyvinvoinnin kehittämiseen. Noh, nehän ovat melkein sama asia, mutta kiteytettynä siis ihmisenä kasvamiseen. Aiheet tulevat olemaan rakkaudesta kateuteen, surusta ilon kyyneliin ja kaikesta siltä väliltä. Nyt ei keskitytä laihduttamaan kehoa vaan lihavoittamaan mieltä.

Miksi podcastit? Miksi ei YouTube videot?

YouTube -videoihin verrattuna podcastin tekeminen on minulle luontevampaa. Kameran edessä oleminen ei ole helppoa. Mietin liikaa miten ilmeilen, enkä saa kaivaa nenääni kuvaamisen aikana. Editointikin on mielestäni pelkkään ääneen verrattuna moniulotteisempaa ja haastavampaa. On toki pakko sanoa, että on erittäin outoa kuunnella omaa puhetta. Ihminen kun ei itse kuule omaa ääntään sellaisena kuin se oikeasti on.

 

Mitä sanoisi rakkaus?

Nainen ahmii sisuskalunsa täyteen vuoroin rasvaa, vuoroin sokeria. Ei liikahdakaan sohvalta, paitsi täyttämään herkkukulhoja. Ei koskaan kuria, vain pelkkää laiminlyöntiä. Toinen piinaa itseään tunnista toiseen salilla. Jumppaa, pumppaa, zumbaa ja karppaa. Ei hetkeäkään armoa, vain pelkkää kuria. Mutta miten toimisi rakkaus?

Pelko piinaa jälleen kipeästi, eikä nuoren itku ota laantuakseen. Tokene jo, ärähtää äiti. Piristy jo, käskee opettaja. Ryhdistäydy jo, toistaa hoitaja. Päivisin hän pukee päälleen iloisen naamion, mutta öisin käpertyy pimeydessä itseensä. Yksinäisyydessään hän ottaa terän ja viiltelee kivun käsiinsä. Terä on turvista katalin. Mutta miten lohduttaisi rakkaus?

Sinusta ei ole mihinkään, mies toistaa katsoessaan itseään tänäkin aamuna peilistä. Et riitä, et pärjää, älä luule liikoja. Kunpa muut vain tietäisivät, miten mätä olet pintakuoren alta. Yritä enemmän, lisää tehoa, väännä kierroksia, ahmi töitä, tupakkaa ja vapauttavaa viinaa. Hyvä ei kuulu sinulle, hän vahvistaa uudelleen. Mutta miten katsoisi rakkaus?”

Maaret Kallio – Lujasti lempeä

 

Ensimmäisessä lähetyksessä kerron millaiset asiat vaikuttivat podcastin nimen valintaan. Merkittävin inspiraatio oli Maaret Kallion kirja Lujasti lempeä. Yllä oleva suora lainaus Lujasti lempeä -kirjasta on ajatuksia järisyttävä pätkä. Tunnustanen nyt, että tuossa lainauksessa on vain murto-osa kyseisen otsikon tekstistä, joten suosittelen lukemaan kirjan jos esittelemäni pätkä oli sinusta hyvä. Ajattelusi tulee mullistumaan kirjan luettuasi – se on ainakin minun mielipiteeni.

Pidemmittä puheitta tässä se on. Toivottavasti pidät tästä ensimmäisestä lähetyksestä. Jätä komenttia millaisia ajatuksia se herätti sinussa. Otan mielelläni vastaan rakentavaa palautetta. Olenhan vasta alussa tällä tiellä ja halu kehittyä tässä hommassa on kova.

Mitä pidit? Millaisia ajatuksia Maaret Kallion kirjoittama “tarina” sinussa herätti? Vai herättikö se ollenkaan ajatuksia sinussa? Jätä kommenttia blogiin tai Mitä sanoi rakkaus? -podcastin Instagramiin @mitasanoirakkaus_podcast.

 

Terkuin, Sami-Petteri

 


Mitä sanoisi rakkaus? löytyy myös Instagramista nimimerkillä @mitasanoisirakkaus_podcast. Muista laittaa seurantaan myös blogin Facebook ja Instagram.

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.