Mistä löytää tie hyvinvoivaan mieleen?!

Olen varsin analyyttinen ihminen ja analysoin paljon niin omaa kuin muidenkin toimintaa. Se on voimavara, mutta joskus se on myös suuri taakka. Stressaavassa elämäntilanteessa analysointi menee usein liian pitkälle ja kuormittaa entisestään. Tutustuminen oman mieleen ja käytökseen on tärkeää, että oppii tiedostamaan omaa käyttäytymistä ja hallitsemaan sitä. Olen vuosien varrella oppinut tuntemaan itseni varsin hyvin. Tiedän vahvuuteni ja toisaalta myös heikkouteni.

“Nauru on tärkeää, että jaksaa kohdata myös ne harmaat päivät…”

Jokainen meistä voi tutkia omaa mieltään pohtimalla sen eri osa-alueita. Käyn tässä artikkelissa läpi näitä osa-alueita omalta kantiltani. Jos haluat tutkiskella omaa mieltäsi artikkelissa esittelemälläni kaavalla, onnistuu se helposti esimerkiksi piirtämällä ympyrä ja jakamalla se seitsemään osaan. Kukin osa merkitsee yhtä osa-aluetta. Merkitse ympyrään ja sen osaan, kuinka tärkeä kukin asia elämässäsi on. Jos tarvitset apua, tähän on olemassa ohje ja siihen pääset TÄSTÄ.

Ihmissuhteet | Pidän yksin olemisesta. Tarvitsen arjessa paljon aikaa ja hiljaisuutta omille ajatuksilleni. Pääsääntöisesti minulle riittää, että tapaan ihmisiä töissä ja koulussa. Toki ystävien näkeminen viikottain minulle on tärkeää.

Ihmissuhteissa minulla on tarkat arvot, joita noudatan ja odotan samaa muiltakin – ainakin niiden osalta, joiden kanssa olen kanssakäymisessä. Tärkeimpinä arvoina pidän toisen kunnioittamisen, arvostamisen ja kuuntelemisen taitoa kuin myös puhumisen taitoa. Minulle on lapsuudesta saakka opetettu näitä arvoja kunnioittavia käytöstapoja. En siedä ihmisiä, jotka eivät kuuntele. Kunnioitukseni ihmiseen vähenee/lopahtaa, jos peruskäytöstavat kuten kiittäminen ja anteeksipyytäminen ei onnistu.

Nauraminen ja ilo ovat minulle tärkeitä asioita. Elämää ei tarvitse aina ottaa niin vakavasti. Nauru on myös ihmissuhteissa tärkeää.

Työ ja toiminnallisuus | En ole harrastajatyyppinen ihminen. Koska olen varsin impulsiivinen, minulle ei sovi säännöllinen, tiettyyn kellonaikaan sitova harrastus. Mielekkäin harrastus minulle on luominen. Oma blogi ja musiikki ovat täydellisiä harrastuksia minulle. Bloggaaminen on tärkein harrastukseni, koska kirjoitan sitä ammattimaisesti ja tavoitteellisesti. Blogi on myös yksi sosiaalinen kanava muihin ihmisiin. Olen saanut tutustua moniin ihaniin ihmisiin blogini kautta.

Rentoutuminen ja uni | Teininä en osannut arvostaa rentoutumisen tai unen tärkeyttä. Nykyään pidän lepoa tärkeimpänä asiana palautumiselle arjesta, työstä ja aktiviteeteista. Nukun säännöllisesti noin kahdeksan tuntia yössä. Käyn yleensä nukkumaan klo 22-23 ja herään klo 06-07.

Liikkuminen ja luonnosta nauttiminen on rentoutumista parhaimmillaan ja omaa aikaa tarvitsen paljon. En ole mikään bilettäjä. Toki välillä on kiva käydä ulkona, mutta yökerhoissa ja baareissa musiikki on yleensä aivan liian kovalla.

Ravinto | Ravitsemus on noussut elämässäni suureen rooliin. Useimmat kirjat joita iltaisin luen käsittelevät ravitsemusta. Olen varmasti se ikuinen laihduttaja, esteetikko ja kulinaristi, joka rakastaa hyvää, kaunista ja terveellistä ruokaa. Toivoisin myös, että tulevaisuuden työpaikkani mahdollistaisi työskentelyn ravitsemuksen parissa.

Liikkuminen ja liikunta | Liikunta on minulle lääke stressiin. Tosin sen ja ulkomuotoni perusteella voisi helposti kuvitella olevani täysin stressitön. Luonnossa liikkuminen yksin on rentouttavaa. Kun puran stressiä, teen kaiken aina veren maku suussa. Käydessäni hiihtämässä tai kuntosalilla, rääkkään itseni niin uupuneeksi kuin vain mahdollista.

Koti on kaikkein tärkein paikka. Siellä ei tarvitse esittää muuta kuin on…

Maailmankatsomus ja kulttuuri | Toivo ja unelmat ovat arjessa mukana koko ajan. Omaan arkeeni kuuluu unelmointia ja toivoa siitä, että tulevaisuudessa kaikki suunnitelmat toteutuvat.

Koti ja ympäristö | Koti on minulle tärkein elinympäristö. Sen tulee olla turvallinen ja rauhallinen. En voisi kuvitella asuvani paikassa, joka syö minuuttani ja uhkaa omaa turvallisuutta. Koti on myös paikka, jossa minun täytyy saada olla sellainen kuin oikeasti olen. Elinympäristö ja muu ympäristö, jota arvostan on rauhallinen, lähellä luontoa ja se antaa mahdollisuuden hiljaisuudelle.


Kuvat: Unsplash.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *