Kuinka päädyin näyttelemään kesäteatteriin?

Olen saattanut jossakin vaiheessa mainita, että olen eksynyt näyttelemään tulevana kesänä Kontiolahden Kanavateatteriin. Se kuinka päädyin mukaan tähän projektiin, on melkoinen sattuma. Voisinkin hieman kertoa siitä ja kuinka tämä harrastelijanäyttelijän ura on minulla lähtenyt käyntiin.

Kontiolahden Kanavateatteri, Kuvaaja: Sami-Petteri Asikainen

Olen koko elämäni ajan haaveillut näyttelemisestä ja kerran jopa hakenut elokuvaan näyttelijäksi. Se ei kuitenkaan tuottanut hedelmää. Noh, viime vuonna, eräänä heinäkuisena viikonloppuna päätin lähteä laulamaan karaokea paikalliseen pubiin. Tuona iltana tapasin oikein mukavan naisporukan. Illan kuluessa puhe jotenkin kääntyi laulamiseen ja teatteriin. Keskustelimme mahdollisuudesta, että tulisin mukaan näyttelemään kesäteatteriin. Lopulta vaihdettiin yhteystietoja ja jäätiin odottelemaan vuoden vaihtumista. Kävin sittemmin Pasin kanssa katsomassa viime kesän esityksen “mies joka ei osannut sanoa ei”. Näytelmä vakuutti ja sai minut kiinnostumaan näyttelemisestä entistä enemmän. Tammikuussa sain sitten viestiä Facebookissa, olenko edelleen innostunut tulemaan mukaan. Tässä sitä nyt ollaan. Harjoittelut ovat käynnissä ja nyt odotetaan vain kesää, että päästään lauteille.

Kontiolahden Kanavateatteri, Kuvaaja: Sami-Petteri AsikainenKontiolahden Kanavateatteri, Kuvaaja: Sami-Petteri Asikainen

Tänä kesänä Kontiolahden Kanavateatteri esittää Sirkku Peltolan Suomen hevonen -näytelmän. Mielenkiintoinen käsikirjoitus sisältää paljon huumoria, mutta se ottaa myös kantaa asioihin. Jokainen hahmo on persoonallinen ja moniulotteinen. Välillä hahmojen keskinäinen tunnelataus on niin isoa ja voimakasta, että sitä voisi jopa leikata veitsellä. Monia naispuoleisia rooleja näyttelee mies. Tämä tuo hauskan ripauksen näytelmään.

Haastava, mutta hauska rooli

Olen aika tyytyväinen rooliin, jonka sain. Oikeastaan halusinkin juuri sen. Näyttelen siis 12-vuotiasta tyttöä. Asetelma varmasti huvittaa, mutta hahmoni taustat ovat erittäin mielenkiintoisia. Hahmon tunnevaihtelut ja sanomaton elämäntarina ovat haastavia näytellä, varsinkin kun tavoitteena ei ole tehdä mitään sketsihahmoa. Mielenkiintoisen lisäyksen tekee, että hahmoni 13-vuotiasta parasta ystävää näyttelee 15-vuotias Taneli.

Hieman jo jännittää. Mitähän katsojat tykkäävät näyttelemisestäni ja näytelmästä ylipäätänsä? Kuinka 27-vuotiaan ja 15-vuotiaan näyttelemät teinitytöt saadaan näyttämään uskottavilta? Teatterin Facebook-sivulta olen kuullut monien odottavan innolla esityksiä. Suosittelen tutustumaan ja seuraamaan Kanavateatteria Instagramissa ja Facebookissa. Jos asustelet Joensuussa/Pohjois-Karjalassa ja/tai olet tulossa kesäksi Joensuu-Kontiolahti akselille lomailemaan, käy varaamassa lippusi ennakkoon täältä.

Oletteko te olleet koskaan mukana näyttelemässä kesäteatterissa, tms.? Käyttekö katsomassa teatteria? Mikä on ollut ikimuistoisin kesäteatterikokemus? Jätä kommenttia.

 

Terkuin, Sami-Petteri

Follow:

2 Comments

 1. Suvi 28.4.2018 / 09:07

  Hei!
  Mahtavaa että olet päässyt mukaan teatterin tekemiseen!
  Kuulostaa vallan mielenkiintoiselta, että aikuinen mies on tekemässä pikkutytön roolia! Pakko tulla katsomaan miten siitä suoriudut! Miten ohjaaja on saanut sinut toimimaan. Kuulostaa siis positiivisesti mielenkiintoiselta.
  Mie näyttelen Möhkön kesäteatterissa nyt kahdeksatta kesää. Kansalais opiston talviteatterissa olen ollut mukana myös monta vuotta.
  Haaveilin näyttelemisestä jo nuorena tyttönä mutta en uskaltautunut mukaan. Aikuisena sitten vein omat lapset näytelmäkerhoon ja siitä sitten uskaltauduin itsekin mukaan aikuisten ryhmään. Mahtava harrastus kaikkiaan. Nyt vanhin lapsista on vuoden opiskellut näyttelijän työtä Niittylahdessa.
  Mahtavaa teatterikesää sulle ja koko teidän porukalle! Nauttikaa tekemisen ilosta.

  • Sami-Petteri
   Kirjoittaja
   30.4.2018 / 09:26

   Heippa, Suvi! Kiitos paljon. On kyllä erittäin mielenkiintoinen projekti. En itsekkään malta odottaa kesää. Mahtavaa, että tuut kattoo. Tuut varmasti tykkäämään! Pitää miunkin yrittää ehtiä tulla katsomaan teidän näytelmää! Näytteleminen on kyllä mahtava harrastus ja oon pienestä alkaen unelmoinu näyttelijän työstä. Nyt se sit tavallaan toteutuu ainakin tälleen pienimuotoisesti.

   Mie vien terveiset perille. Mahtavaa teatterikesää sulle ja teidänkin porukalle!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.