Koskenlaskija-porkkanasosekeitto – Syksyn herkullisin keitto

Sateisessa Suomessa näin syksyisin kaivataan vähän lämmikettä ja sitä meille tarjoilee lounaalla herkullinen koskenlaskija-porkkanasosekeitto.

Tämä keitto on siitä täydellinen, että keitosta voi tehdä juuri sellaisen kuin itse haluaa. Käytettävät kasvikset voi päättää täysin itse. Tämä on minun versioni. Toivottavasti teillekin maistuu!

2017-10-09 02.08.52 1

Koskenlaskija-porkkanasosekeitto

Esivalmistele raaka-aineet; pesu, kuoriminen, pilkkominen. Parasta sosekeiton valmistuksessa on se, ettei palojen tarvitse olla kauniita. Enemmän kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että palat ovat suhteellisen samankokoisia.

2017-10-09 02.08.50 3Kuullota purjo ja sipuli hetki oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Lisää muut kasvikset ja lisää vettä kattilaan niin, että kasvikset peittyvät hieman veden alle.

Kun porkkanat ovat selkeästi pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja soseuta. Lisää sekaan Koskenlaskijaa mielesi mukaan. Itse käytin 3/4 paketista.

Tarjoile siemenien kera!

2017-09-25 12.05.10 1

Tämä on ehdoton herkku, joka kannattaa kokeilla!

Keiton sekaan voi sekoittaa broilerin filéstä leikattuja kuutioita tai raejuustoa, jolloin siitä tulee vielä enemmän ruokaisampi.. Keitto sopii niin lounaaksi kuin syksyisen päivällisen alkuruoaksi.

Chia-siemen

Foodin chiansiemenistä ja Alpro Soyan Vanilla soijajuomasta valmistuu herkullinen vegaani välipala.

Huomasitko muuten ohjeeni superhelppoon ja terveelliseen jälkiruokaan/välipalaan? Se on vegaani ja täysin gluteeniton. Kuten muitakin ohjeitani, sitä on helppo muuttaa juuri omille makunystyröille sopivaksi. Kyseessähän on siis supersuosittu chia-vanukas!  Pääset lukemaan sen TÄSTÄ.

2 Comments

  1. Linda / Revontulipalo 10.10.2017 / 16:51

    Vitsit tää vaikuttaa hyvältä! Pakko pistää resepti talteen ja testata tätä heti ekana, kunhan saan sauvasekoittimen hankittua 😀

    • Sami-Petteri
      Kirjoittaja
      11.10.2017 / 12:44

      Mahtavaa kuulla, että tykkäsit ohjeesta! Muista kertoa sitten kommentteja, miten onnistui. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.