Klassikoksi muodostunut avokadopasta valmistuu nopeaan nälkään

Kuinka usein teidän perheen ruokalistalta löytyy avokadopasta? Omalta ruokalistalta se löytyy aivan liian harvoin. Se on sinänsä harmi, koska avokadopasta valmistuu nopeasti ja sen tekeminen on helppoa. Pienillä muutoksilla siitä saa juuri omia makuhermoja hivelevää. Itse pidän yksinkertaisesta avokadopastasta, jossa on kuitenkin selkeitä makuja.

Jossakin vaiheessa avokadopasta oli esillä koko ajan, mutta nykyisin siihen törmää harvemmin. Mihin on unohtunut tämä klassikoksikin muodostunut pikaruoka?

Sami-Petteri

Avokadopasta

2 annosta

  • spagettia
  • 1 avokado
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl rypsi-/oliiviöljyä
  • 1/2 limen mehu
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Voit koota ainekset suoraan isompaan kulhoon, jossa pastan voi sekoittaa seokseen helposti. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Purista sekaan limetin mehu ja hienonna valkosipuli pieneksi. Lisää öljy ja sekoita. Lisää lopuksi vielä suola ja pippuri. Sekoita vielä kerran.

Laita tässä vaiheessa seos jääkaappiin maustumaan. Keitä spagetti al dente suolatussa vedessä. Noin 80 % paketissa mainitusta keittoajasta riittää. Kun spagetti on kypsää, sekoita se avokadoseokseen. Nauti salaatin ja tomaatin kera heti.

Vinkki: Halutessaan päälle voi paahtaa kurpitsansiemeniä.

 

Terkuin, Sami-Petteri

 


Mitä muuten pidät uudistetusta, miehekkäämmästä sivusta? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.