Gluteeniton ricotta-pinaattilasagne – uusi ruokavalio

Enpähän olisi arvannut, että omassa blogissani aloittaisin gluteenittomien ruokien esittelyn. Nyt kuitenkin kävi niin, ja siihen on erittäin hyvä syy. Olen nimittäin siirtynyt gluteenittomaan ruokavalioon. Voisin vähän myöhemmin avata tarkemmin syitä tähän muutokseen, mutta en halua tehdä sitä vielä…

Kun tajusin, että tämä poika joutuu siirtymään gluteenittomalle, minulla meni aluksi sormi suuhun. Mitä ihmettä minä nyt syön?! Voinko syödä enää edes grillimakkaraa… Onhan nyt sentään kesä. Pelkäsin joudunko luopumaan kaikista herkuista. Lyhyellä kokemuksella olen jo huomannut, että asia ei suinkaan ole näin. Minun ei tarvitse luopua oikeastaan mistään. Käytännössä kaiken voi mukauttaa gluteenittomaan ruokavalioon. Tämä ricotta-pinaattilasagne on erittäin hyvä esimerkki siitä. Iso plussa on myös, että se on kasvisruokaa.

Gluteeniton ricotta-pinaattilasagne

Gluteeniton ricotta-pinaattilasagne

  • 1/2 l ryöpättyä pinaattia
  • 250 g ricottajuustoa
  • 125 g parmesaanijuustoa raasteena
  • mustapippuria
  • 225 g gluteenittomia lasagnelevyjä

Tomaattikastike

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tlk / 400 g tomaattimurskaa
  • suolaa
  • pippuria

Päälle: 1,5 dl smetanaa

Keitä tomaattikastike tekeytymään. Silppua sipulit ja valkosipulin kynnet ja kuullota niitä noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä kattilan pohjalla kasviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna seoksen kiehua hiljalleen ilman kantta. Tomaattikastike saa olla hiukan totuttua suolaisempaa, sillä juustokastikkeeseen ei lisätä suolaa.

Valuta pinaatti tai nokkonen siivilässä, siirrä se kulhoon ja sekoita joukkoon ricottajuusto ja puolet parmesaaniraasteesta. Sekoita hyvin ja mausta seos mustapippurilla.

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka ja lado siihen lasagnen ainekset kerroksittain siten, että alimmainen kerros on tomaattikastiketta ja päällimmäinen gluteenittomia lasagnelevyjä. Levitä levyjen päälle smetana, ripottele päälle loppu parmesaaniraaste. Kypsennä lasagnea uunissa 200-asteessa noin 40 minuuttia.

 

Laittakaa mulle hyviä vinkkejä gluteenittomiin ruokiin, koska niitä todellakin kaivataan. Jos kaipaat perinteiselle lasagnelle erilaisia versioita, suosittelen katsastamaan myös ihan superherkullisen broilerilasagnen ohjeen. Jossakin vaiheessa yritän siitäkin tehdä gluteenittoman version. Jännittää jo valmiiksi, kuinka saan tehtyä juustokastikkeen gluteenittomasti. Jos sulla on hyvä vinkki vehnäjauhon korvikkeeksi juustokastikkeessa, laita vinkkiä tulemaan.

 

Terkuin, Sami-Petteri

 


Seuraa blogia Instagramissa  ja Facebookissa.

Follow:

2 Comments

    • Sami-Petteri
      Kirjoittaja
      1.7.2018 / 08:43

      Kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.