Chia Pudding – Vegaani jälkiruoka

Chia Pudding – Vegaani jälkiruoka

Joko chia-siemenet kuuluu teidän ruokavalioon? Itselläni chia-siemenet kuuluvat niin arkeen kuin juhlaan. Yleensä nautin herkullista chia-vanukasta marjojen kera välipalana, mutta nyt päätin tehdä niistä jälkiruokaa. Miltä kuulostaa vaniljainen chia-kerrosvanukas?

Tämä herkullinen jälkiruoka on gluteeniton ja vegaani. Sopii hyvin illanistujaisiin tai maittavan lounaan/päivällisen jälkiruoaksi.

Chia vanukas samipetteri.fi

Syntisen täydellinen jälkiruoka

(3-4 annosta)

Chia-vanukas

Sekoita chia-siemenet, soijamaito ja limemehu keskenään. Sekoita hyvin, jottei pinnalle jää chia-siemeniä. Anna turvota ainakin 15 min (itselläni turposi tunnin). Sekoita välillä välttyäksesi paakuilta.

Alpro Soya Vanilla -vanukas

  • 5 dl Alpro Soya Vanilla
  • 0,5 dl Perunajauhoja
  • 1/2 Limen mehu

Sekoita soijamaito, limemehu ja perunajauho kattilassa. Kiehauta nopeasti liedellä. Kannattaa sekoittaa koko ajan ja ottaa heti pois liedeltä, kun koostumus on paksuhko. Kaada Alpro Soya Vanilla-vanukas annosvuokiin jäähtymään.

Chia vanukas samipetteri.fi

Rakenna annokset niin, että alin kerros on soijavanukas, välissä marjoja ja tilkka hunajaa, päällä chia-vanukas. Koristele marjoilla. Marjat voi valita oman mieltymyksen mukaan. Itselläni välissä oli vadelmia, mustikoita ja tyrniä. Päällä koristeena pensasmustikoita ja tyrniä.

Kerrosten suhteita voi tietysti muunnella mielensä mukaan. Itse säästelin hieman chia-vanukkaan kanssa, koska halusin syödä sitä myös aamiaiseksi. 😉


Joko olet tilannut blogini?

Jos et, voit tilata blogini sivun oikeasta alareunasta jättämällä sähköpostiosoitteesi! Saat suoraan sähköpostiisi ilmoituksen uusista artikkeleista.

Halutessasi voit aina poistaa itsesi listalta, jota en kuitenkaan toivo.

Follow:

2 Comments

  1. Minnea 6.11.2017 / 18:32

    Näyttää tosi herkulliselta! Mun täytyy myöntää, että mulla on chia-siemeniä kaapissa, enkä oo edes vielä avannu pussia 😀
    Ehkäpä aloitan testauksen tästä reseptistä!

    • Sami-Petteri
      Kirjoittaja
      6.11.2017 / 18:52

      Haha!! Nyt on sitten jo aika avata edes se pussi!! 😀 Tää resepti on aika kiva alottaa tutustuminen chia-siemeniin. Itsekkin alotin tällä reseptillä oman chia-kokeiluni, koska tiesin tyrnin peittävän pahan maun, jos sellainen siinä olisi. Noh, onneks ei ollu, mutta silti tyrni siihen sopi loistavasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.