Arjen suosikkikosmetiikka esittelyssä – taistelu aknea ja hikoilua vastaan

Akne ja hikoilu ovat olleet minun itsetuntoni murskaajia. Teini-iästä lähtien olen kärsinyt aknesta, eikä ihon kunto ole parantunut lähempänä kolmeakymmentäkään kokonaan. Kärsin siis edelleen arvista ja näppylöistä. Omalla kohdallani näppylät eivät ole sijoittuneet pelkästään kasvoihin. Ne ovat vallanneet joka ikisen paikan. Edes pakarani ei ole säästynyt aknelta. Pahiten olen kärsinyt aknesta ylävartalon alueella, hartioissa ja selässä. Onneksi kasvojen alueelta näppylät ovat hävinneet melkein kokonaan. Kiitos hyvien tuotteiden, jotka ovat selkeästi auttaneet. Hikoilu on ollut iso ongelma minulle teinivuosista saakka. Miehiset hikituoksut aiheuttavat itsetunto-ongelmia ja paljon päänvaivaa. Joudun tarkasti miettimään mitä puen päälleni. Hikoilen nimittäin monista, varsin noloistakin paikoista…

Viimeisimmät pari vuotta ovat olleet minulle melko onnistuneita. Olen löytänyt monia tuotteita, jotka ovat auttaneet minua näiden hyvin henkilökohtaisten ongelmien kanssa. Haluan jakaa teidän kanssa nämä tuotteet ja omat kokemukseni, koska tiedän, että hikoilu ja akne voivat olla itsetunnolle hyvin vaarallisia.

Suosikkituotteet

Teepuuöljystä apua mustapäihin ja hyttysen puremiin

Teepuuöljy on aivan ihana eteerinen öljy, jonka “löysin” alkukesästä. Naapurini suositteli tuotetta hyttysen puremiin ja antoi pari tippaa kokeiltavaksi. Pidin tuotteen tuoksusta ja vaikutuksesta hyttysen puremiin. Teepuuöljy rauhoitti kutinaa tehokkaasti. Minulle hyttysten puremat ovat pahoja, koska ne kutiavat todella paljon ja yöllä nukkuessani raavin ne auki. Koska teepuuöljy on antiseptinen ja antibakteerinen, se sopii hyvin naarmujen ja aukiraavittujen hyttysten purempien hoitoon.

Ihastuessani tuotteen vaikutuksiin Googletin hieman kyseistä tuotetta. Havahduin kohtaan, jossa luvattiin apua ihon epäpuhtauksiin ja näppylöihin. Hieman epäilevästi päätin ostaa teepuuöljyä The Body Shopista ja testata toimisiko se oikeasti. Yllätyin suuresti vaikutuksista. Erityisesti mustapäiden kohdalla positiivisen eron saattoi havaita nopeastikin. Teepuuöljyä käyttäessä pitää kuitenkin muistaa hyvä ihon kosteutus. Tuote nimittäin kuivattaa ihoa. Tea Tree Oil on tuntunut hyvältä myös hierontaöljyn seassa, jalkakylvyissä ja löylyvedessä. The Body Shopin verkkosivuilla kerrottiin, että tuotetta voi käyttää myös höyryhengitykseen sekoittamalla öljyä 3-4 tippaa kulholliseen kiehuvaa vettä. Tätä en ole kuitenkaan vielä itse kokeillut. The Body Shopin Tea Tree Oil sisältää 15 prosenttia teepuuöljyä ja on täysin vegaaninen.

*Puhdas+ teepuuöljyä voisin suositella erityisesti siitä syystä, että pakkaus sisältää pipetin. Annostelu sillä on siis huomattavasti helpompaa kuin The Body Shopin tuotteella. Pipetin avulla öljyä voi annostella suoraan siihen kohtaan missä sitä tarvitaan. Puhdas+ on 100 prosenttista teepuuöljyä. Kunhan tämä tuote loppuu, aion hankkia tuon.

Suosikkituotteet

Suurin apu iho-ongelmiin kosteusvoiteista

Suurimman avun iho-ongelmiin olen saanut kosteusvoiteista. Teininä en tietenkään jaksanut käyttää kosteusvoiteita, mutta näin aikuisena ne ovat minulle arkirutiinia.

Olen saanut paljon neuvoja millaisia kosteusvoiteita pitäisi käyttää, mutta oman kokemukseni perusteella voin suositella kahta tuotetta hyvällä omatunnolla: ACO After Sun Milk, ja se tärkein, elikkäs APOBASE. Aco:n after sun milk on silkkisen pehmeä rasva, joka on kovassa käytössä kesäisin. Erityisesti juuri nyt auringon porottaessa taivaalta. Ympäri vuoden minulla on käytössä Apobase:n perusvoiteet ja geeli. Vaihtelen paljon eri tuotteita rasvaisesta vähärasvaiseen ja geelimäiseen kosteuttajaan vuodenajan mukaan.

Suosikkituotteet

Marketin hyllyltä apua moneen ongelmaan

Monet tuntemattomat ja tutut ihmiset ovat sanoneet, että marketin hyllyltä ei löydä mitään toimivaa kosmetiikkaa. Joissakin asioissa olen samaa mieltä. Eri mieltä olen ainakin silloin, kun kyseessä ovat ihonhoitotuotteet ja deodorantit. Monet onnistuneimmat hankintani ovat juuri marketin hyllyltä. Kuten tällä hetkellä käytössäni olevat L’oréal Men Expert deodorantit ja kasvojenpuhdistusaine. Myöskin herkälle iholle suunnatut Erisanin tuotteet on mielestäni erittäin toimivia.

L’oréal Men Expert Pure Power -puhdistusgeeli on toiminut loistavasti. Pakkaus lupaa kyytiä finneille, mustapäille, rasvoittuvalle iholle, karheudelle ja epäpuhtauksien jättämille jäljille. Puhdistusgeeli sisältää hiiltä ja mentholia, joka tuntuu iholla virkistävänä ja viilentävänä. Tuotteen käytön jälkeen iho tuntuu kuivalta, ehkä hieman jopa inhottavalta, mutta kosteusvoiteen jälkeen iho on pehmeän ja joustavan tuntuinen. Itselläni tuote on selkeästi auttanut mustapäihin ja finneihin. Käytän tuotetta iltaisin suihkun yhteydessä.

L’oréalin saman sarjan deodorantit kuuluvat myös jokaiseen päivääni. Tuskin voisin elää ilman näitä tuotteita. Ne eivät ehkä lopeta hikoilua kokonaan, mutta vähentävät sitä reilusti ja heikentävät hajuhaittaa. Käytän eri ominaisuuksilla varusteltuja Men Expert -deodorantteja sekaisin. Tällä hetkellä minulla on käytössä Cool Power ja Sensitive Control, jotka lupaavat suojaa 48 tunniksi. Käytän Sensitiveä iltaisin suihkun jälkeen ennen kun käyn nukkumaan ja Cool Poweria aamuisin ennen päivän askareita ja menoja.

Suosikkituotteet

H I U K S E T – Kuninkaan kruunu

Hiustuotteiden suhteen olen oppinut yhden asian. Marketin hyllyltä ei löydy mitään hyvää ja käyttökelpoista. Poikkeuksiakin toki on. Joidenkin markettien hyllyillä on saatavilla myös kampaamotuotteita. Hiusten hoidossa luotan kotimaiseen osaamiseen – vähän ehkä myös italialaiseen. Kylpyhuoneeni lattialta löytyy usein Simin, Cutrinin tai Davinesin shampoita ja hoitoaineita. Miellän nämä tuotteet laadukkaiksi ja hiustyypilleni sopiviksi. Vaikka Four Reasons onkin kotimainen tuotesarja, olen pitänyt sitä aina heikkona kilpailijana verrattuna muihin käyttämiini tuotesarjoihin. Shampoot ja muotoilutuotteet eivät toimineet minulla ollenkaan. Päätin kuitenkin antaa yhden mahdollisuuden Four Reasonsille. Ystäväni kehui Silver Mist -suihketta ja lupasi, että olisin tyytyväinen tuotteeseen.

Kokeiltuani tuotetta pari kertaa olin aidosti yllättynyt. Mitä ihmettä?? Sehän toimii!! Hieman keltaiseen taittavat hiukset olivat vaaleamman oloiset ja selkeästi harmaan valkoiset. Ainoa miinus mielestäni on ettei tuote ei taita väriä pysyvämmin. Sen vaikutus päättyi siihen kun pesin hiukseni. Tämän vuoksi tuotetta joutuu käyttämään päivittäin. Tuote on silti mahtava ja tekee sen mitä lupaa. Isona plussana tuotteen tarjoama pieni kiilto vaalennetuille hiuksille. Eikä hintakaan ole kovin korkea. Voin ehdottomasti suositella kaikille teille, joilla on vaalennetut hiukset ja haluat saada viileän vivahteen hiuksiisi.

Mitkä ovat sinun suosikkituotteesi kosmetiikan saralla? Oletko kärsinyt tai kärsitkö samankaltaisista ongelmista kuin minä? Millaisia helpotuskeinoja sinä olet löytänyt?

 

Terkuin,

Sami-Petteri


* = affiliate-linkki

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.