5 VINKKIÄ TOIMIVAAN PARISUHTEESEEN

Meillä on puolison kanssa takana melkein 7 vuotta yhteistä taivalta. Mielestäni sitä voi jo sanoa pitkäksi parisuhteeksi. Vuosien varrella olemme rakentaneet meille sopivan parisuhteen omin ehdoin – valmispakettiin emme ole tyytyneet. Toki se on sisältänyt ylä- ja alamäkiä, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Yhteiset vuodet ovat varmasti opettaneet ja kasvattaneet meitä molempia hyvin monella tavalla. Toisesta löytyy varmasti virheitä, mutta niin löytyy kyllä itsestäkin. Niihin ei kuitenkaan kannata takertua, vaan on hyvä oppia muistamaan ja huomaamaan myös toisen ihanat puolet – kerta toisensa jälkeen.

MEIDÄN VINKIT TOIMIVAAN PARISUHTEESEEN

Parisuhteessakin ihminen on yksilö. Viettäkää aikaa yksin, ystävien ja harrastuksien parissa. Jokainen tarvitsee omaa tilaa elämässään ja sitä kannattaa tarjota kumppanillekin. Liiallinen liimautuminen yhteen syöksee parisuhteen lopulta ahdistukseen.

Älkää muuttako heti yhteen, vaikka viettäisittekin paljon aikaa saman katon alla. Muutoin paineet saada parisuhde toimimaan arjessa voi käydä nopeasti ylivoimaiseksi. Oma tupa, oma lupa. Jos haluaa olla omassa rauhassa hetken, voi kömpiä oman kodin sänkyyn peiton alle. Meille ainakin sopii erittäin hyvin, että molemmilla on oma asunto. Toki käytännössä asia ei mene näin mustavalkoisesti. Tämä vinkki sopii erityisesti vähän tuoreemmille pariskunnille ja heille, joilla ei ole lapsia.

Puhukaa asioista. Joskus sitä tulee ihmeltyä, miten sille kaikista läheisimmälle puhuminen voi olla niin vaikeaa. Eikö sen pitäisi olla kaikkein helpointa? Meillä on juteltu yhdessä puhumisen vaikeudesta ja se on antanut rohkeutta kertoa vaikeatkin asiat rakkaalle – yleensä tämä tapahtuu saunan lauteilla.

Ajatelkaa, että kotona ei ole erikseen miesten tai naisten kotitöitä. Ne kannattaa suosiolla jakaa molemmille. Varsinkin jos perheessä on lapsia, kotitöiden jakaminen keventää molempien taakkaa. Kotityöt kannattaa jakaa myös sen mukaan, mikä kenellekin on mielekästä puuhaa. Meillä molemmat tekee melkeinpä kaikkia arjen askareita, mutta siivoamisen Pasi hoitaa oikeastaan kokonaisuudessaan yksin. Minä taas teen yleensä ruoat.

Älä mene nukkumaan, ennen kuin olet sanonut puolisolle hyvää yötä. Tämä voi tuntua pieneltä asialta, mutta loppujen lopuksi se on aika merkittävä ele. Tavallaan se merkitsee, että kaikki on hyvin, nyt voidaan nukkua rauhassa yön yli. Nukkumaanhan ei pitäisi koskaan mennä murheet mielessä.

Millainen on sinun mielestäsi hyvä parisuhde? Onko sinulla joitakin vinkkejä, kuinka ylläpitää hyvää suhdetta?

 

Terkuin, Sami-Petteri

 

Kuva: Pinterest

Follow:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.